משבר הקורונה אשר פרץ במרץ 2020, הוביל לשינויים נרחבים לא רק מבחינה כלכלית, בריאותית ונפשית אלא גם לשינויים מהותיים במפת הפשיעה בישראל.
במאמר זה אסקור את השינויים שהתרחשו בחודשים האחרונים בהתאם לנתונים רשמיים של משטרת ישראל.
משרד עו"ד מימון פאר עוסק בעריכה, כתיבה והפקדה של ייפוי כוח מתמשך בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו בתחום מאפשר לנו להתאים את הפתרון הטוב ביותר לצרכים של הלקוח שעומד לפנינו. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3939702 ונשמח לעמוד לרשותך.
פחות עבירות רכוש מול יותר אלימות במשפחה
השהות הארוכה בבתים, הסגרים והיעדר הפיקוח מצד גורמי החינוך והרווחה הובילו לעלייה משמעותית בביצוע עבירות אלימות במשפחה. על פי נתונים רשמיים של משטרת ישראל מדובר בעלייה של 13% בעבירות אלימות במשפחה במהלך שנת 2020 לעומת שנת 2019.
במקביל הנתונים מצביעים על ירידה משמעותית של 36% במספר התיקים שנפתחו בעקבות פריצה לדירות ברחבי הארץ. בנוסף, חלה ירידה של 24% בביצוע עבירות שוד וירידה של 11% בביצוע עבירות שוד בנסיבות מחמירות (עבירות בהן הנשדד תקף באלימות קשה).
פשיעה של יחידים
על פי גורמים משטרתיים אשר התייחסו לנתונים המדאיגים אשר פורסמו באמצעי התקשורת השונים, רוב הפשיעה המרחשת בימים אלה היא "פשיעה של יחידים" ולאו דווקא פשיעה מאורגנת כפי שהכרנו עד היום.
הלחץ הנפשי, הבריאותי והכלכלי מוביל לא פעם לגילויי אלימות קשים בין בני משפחה (בני זוג, ילדים וכדומה) אשר מושפעים מהשהייה הארוכה בתוך הבית, הסגרים והמצב הכללי.
לצערנו, רוב פעילות האכיפה המשטרתית מתרכזת בשיפור יכולות הדיווח מצד האזרחים ולאו דווקא בפעילות אכיפה ומניעה משמעותיים כנגד עבריינים מוכרים במשפחה.
לסיכום, אין ספק שמשבר הקורונה הוא בין המשברים הארוכים, המורכבים והמסובכים ביותר שידעה החברה הישראלית מאז יום הקמת המדינה. ולפחות כפי שהמצב נראה היום מתוך הנתונים הרשמיים של משטרת ישראל, כל הגורמים הרלוונטיים (המשטרה, גורמי הרווחה והחינוך) לא עושים די על מנת לעצור את שטף גילויי האלימות הקשים אשר מתרחשים בחדרי חדרים בכל הארץ.