תקופת הקורונה מציבה לא מעט אתגרים לבעלי עסקים אשר נדרשים לתמרן בין צרכי המשפחה והעסק בכל רגע נתון. במאמר זה אציג מספר שיטות אשר יאפשרו לך לייצב את תזרים המזומנים ולהעניק לך נזילות בזמן הקורונה ובכלל.
משרד עו"ד מימון פאר עוסק בעריכה, הפקדה ומימוש של ייפוי כוח מתמשך, צוואות וירושות בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו בתחום מאפשר לנו לנתח בצורה יעילה את הצרכים שלך ולנסח מסמך ייפוי כוח מתמשך אשר יגשים את הרצונות שלך. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3939702 ונשמח לעמוד לרשותך.
איך לייצב את תזרים המזומנים בזמן הקורונה?
הקורונה הובילה לא רק לפגיעה בריאותית אלא גם לפגיעה כלכלית אשר מורגשת אצל מאות אלפי בעלי עסקים קטנים, בינוניים וגדולים ברחבי ישראל.
לצערנו, פעמים רבות נוצרו אצל בעלי עסקים בעיות נזילות קשות אשר מובילות לחריגות, לחצים ותשלומי ריביות אשר רק מעמיקות את הבעיה. בימים אלה כשעסקים רבים נמצאים במצוקה כלכלית קשה, ניתן להשתמש בטיפים הבאים על מנת לייצב את תזרים המזומנים של העסק:
- ניכיון צ'קים – ישנן לא מעט חברות אשר מעניקות שירותי ניכיון צ'קים לחברות, עסקים וארגונים. על ידי ניכיון צ'קים עתידיים, ניתן לקבל תשלום מיידי לחשבון הבנק של בעל העסק ובכך לייצר מקור הכנסה אשר יעזור לבעל העסק לשרוד את התקופה הקרובה.
- גבייה מיידית – בעלי עסקים רבים נכנעים לשיטת השוטף פלוס 30, 60 ואפילו 180. באופן כללי, מומלץ להעביר את כל הלקוחות אשר משלמים "שוטף פלוס" למודל של תשלום מיידי ובכך להקל בצורה משמעותית על תזרים המזומנים של העסק.
- כרטיסי אשראי – אם הלקוחות רוכשים באשראי, בעל העסק יקבל את הנתח שלו בעסקה בכל חודש. אם העסק נמצא במצוקת מזומנים, ניתן לקבל את התמורה בניכוי עמלה (התהליך דומה מאוד לניכיון צ'קים) ובכך לקצר את זמן ההמתנה ולהקל על תזרים המזומנים של העסק.
- הלוואת גישור –הלוואת גישור נועדה לכסות את הפער התזרימי של העסק. באופן כללי, מומלץ לנטול הלוואות גישור רק במקרי קיצון בלבד משום שאם חלילה לא תתרחש התאוששות כלכלית בעתיד, בעל העסק עלול לסכן את עתידו ואת עתיד משפחתו.
לסיכום, משבר הקורונה הבריאותי כנראה כבר אחרינו, אך המשבר הכלכלי ילווה אותנו עוד שנים רבות.